• Mirena

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelt doktorúr/nő a mirena spirál hatékonyságáról áráról szoptatás alatti alkalmazhatóságáról előnyeiről és hátrányairól szeretnék tájékozódni segítségét előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a Mirena témában

        Kedves Hölgyem!


        A Mirena napjaink egyik leghatékonyabb fogamzásgátló módszere, annál, akinek beválik, hiszen a benne lévő hormon (ami progeszteron származék, így szoptatás alatt is alkalmazható nyugodtan) tökéletesíti a méhen belüli eszközök hatását. 5 évig fent lehet hagyni, és ez idő alatt megtérül az ára, ami patikánként változhat, 40000-45000 között mozog.
        Az egyéb méhen belüli eszközökkel összehasonlítva azért jobb, mert csökkenti a menses mennyiségét, ritkán okoz görcsös mensest, a méhen kívüli terhesség valószínűsége is rendkívül alacsony. Sokan nem tolerálják viszont az első időszakban jelentkező pecsételő vérzést, ami néhány nő esetében hónapokig is tarthat. Sokan idegenkednek bármilyen "idegentest"-től a szervezetükben, és vannak, akiknek vérzészavar miatt kell eltávolítani.
        Amennyiben még 3-5 évig nem tervez másik babát, és rá tudja szánni egy összegben az árát javaslom próbálja ki, kezelőorvosával beszélje meg. Fontos tudni, hogy van a termékre néhány hónapos garancia, és ha nem válik be (a garanciális idő alatt ez kiderül), vissza lehet küldeni (nőgyógyász segítségével), és az árát visszatérítik.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-29 12:31:52; Megválaszolva: 2011. augusztus 29., 09:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: