• Fogamzásgátló hatása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!!

         

        Nemrég estem át egy spontán vetélés utáni műszeres befejezésen.Pontosan 5 hete volt a műtét de még azóta nem jött meg.Irattam fel fogamzásgátló tablettát (Lindynette 20).az orvosom azt mondta hogy a menstruáció első napján kezdjem el a szedést. Tegnap este gyengén elkezdődőtt igy be is vettem az első szemet , viszont mára már semmi nem jön. Telefonon egyeztettem vele és azt mondta folytassam a szedést ha már elkezdtem,de ez utalhat terhességre. Csináltam tesztet ami negativ lett. Az lenne a kérdésem h ilyen esetben ha már elkezdtem a tabletta szedését akkor az első 21 szem beszedése alatt márnem is fog megjönni? És ilyen esetben h rosszul kezdtem el szedni , menyi idő kell a hatás kialakulásáig?? Válaszát előre is köszönöm!

           

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Hölgyem!


        A vérzés rendszertelenül is jelentkezhet, nem lehet megmondani, hogy lesz-e vérzés, vagy sem, de ha rendszeresen fogja szedni a tablettát, 3 hónap alatt be fog állni a menses. A következő ciklusig alkalmazzon kiegészítő védekezést, amikor az új csomagot kezdi el szedni, a védettség kialakul.


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

        Kedves Kérdező!

        Általában kétféleképpen szokott történni ilyen esetben a menses: 1. a 21 szem bevétele után jelentkezik vérzés 2. néhány tabletta bevételét követően elhúzódó pecsételő vérezgetés jelentkezik. Érdemes a következő levél elkezdéséig kiegészítő védekezést is alkalmazni.

        Üdvözlettel: Dr. Csóka Miklós


         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-27 22:36:28; Megválaszolva: 2011. augusztus 29., 07:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: