• Yasminelle

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr!

        Fogamzásgátló gyógyszerrel kapcsolatban lenne kérdésem. Én először a Minulet nevű gyógyszert kaptam, de azokon a napokon amikor nem szedtem migrénes, hányingerrel és néha hányással járó fejfájásom volt. Váltottam a Lyndinette nevű gyógyszerre. Ettől ritkábban voltak ilyen jellegű panaszaim. Kb egy éve semmilyen fogamzásgátó gyógyszert nem szedek, és azóta menstuációkor nem voltam rosszul (más alkalmakkal egyébként is szokott migrénes fejfájásom lenni).Most viszont újra gyógyszert szeretnék szedni, mert csak ebben a módszerben bízom. Hozzá kell tennem, hogy magas vérnyomásom van, napi egy isoptint szedek és dohányzom. Az orvosom a yasminelle gyógyszert írta fel nekem. A tájékoztatót elolvasva én elbizonytalanodtam. A dohányzó nőknek minden fogamzásgátló ennyire veszélyes vagy csak a yasminelle emeli ki ennyire?

        Segítségét nagyon köszönöm!

        Anita

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgáló tabletta témában

        Kedves Anita!


        A dohányzás mindenképpen egy kockázati tényezőt jelent, különösen 35 év felett a trombózis kialakulására, és ez nem csak a Yasminelle esetében igaz, hanem minden hormonális gyógyszer esetében. Ezért azt javasolnám, hogy (amennyiben ez még nem történt meg) ellenőriztesse egy vérvétellel, hogy van-e fokozott hajlama a trombózisra. Emellett több ok miatt is javasolt lenne a dohányzás csökkentése, vagy elhagyása.


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-25 21:14:08; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 10:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: