• Jó e laktózintoleranciával laktóztartalmú fogamzásgátló szedése?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Én egy 26 éves lány vagyok akinek kicsit több mint fél éve laktózintoleranciám van. LLassan 4 éve a Diane 35 nevű fogamzásgátlót szedem ami sajnos laktóz tartalmú. Nem tudom, hogy ennek szedése a rosszabb vagy ha egy másik fogamzásgátlót kapok ami ki tudja milyen hatásokkal jár. Eddig még nem szoltam a nőgyogyászomnak a problémámról mert félek a változtatástól. Kérdésem, hogy egyáltalán szükséges e a fogamzásgátló mellőzése? Illetve hogy ekkora mennyiségben mint amit a  Diane 35 tartalmaz problémát okozhat e hosszú távon? Válaszát elörre is köszönöm.  

        WEBBeteg szakértő válasza a Laktóz intolerancia témában

        Kedves 26 éves kérdező!

        A laktóz intolerancia azt jelenti, hogy nem ehet ilyen ételt, de én azt gondolom, hogy a fogamzásgátlókban szereplő még egy grammnak sem megfelelő mennyiségű laktóz semmilyen gondot nem fog jelenteni. Ha mégis hasmenése lesz a fogamzásgátló mellett, akkor persze nem szedhet ilyen gyógyszereket (a legtöbb fogamzásgátlóban ez van). egyébként a Diane túl magas hormontartalmú és csak azoknak kell akik nagyon pattanásosak, vagy pedig fokozottan szőrösödnek. Ha ilyen nincs akkor nem javaslom a szedését. Szerintem a Yasminelle sokkal jobb megoldás lenne. Nem is hízna tőle.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-23 23:56:25; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 09:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: