• Novynette szüneteltetése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Webdoktor!

        27 éves vagyok és 4 éve kezdtem szedni fogamzásgátlót(Novynette). Semmi problémám nem volt vele a 4 év alatt. Mindig időben megjött szinte fájdalom nélkül. De most a levélen lévő utolsó tabletta beszedése napján megjött nagyon enyhén. Elmentem a doktorhoz, aki azt mondta ne aggódjak, ezzel nincs is gond. De javasolta, hogy egy hónapot hagyjak ki a szedésből, és amikor újra jelntkezik a vérzés kezdjem el szedni ismét. Az a kérdésem, hogy van-e ennek az egyhónapos szünetnek értelme, vagy szedjem továbbra is a tabláttát?

        Válaszát előre is köszönöm! dom

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Dom!


        Igazából én sem értem, miért kellene egy hónapot kihagyni. Általában azt szokták javasolni, hogy amennyiben ezek a panaszok ismétlődnek, akkor érdemes elmenni vizsgálatra, és megnézni, hogy nincs-e valamilyen rendellenesség, pl. egy petefészek ciszta a háttérben. Ha nincs, és a menses előtti vérezgetés ismétlődik, akkor lehet, hogy gyógyszerváltásra van szükség. Hiszen valóban, ha egy-egy alkalommal rendellenes vérzés van, az még nem gond.


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-22 14:56:18; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 08:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: