• Diane 35 mellékhatásai ezek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő!

        22 éves lány vagyok  5 hónapja szedem a Diane 35 fogamzásgátlót, bőrproblémáim miatt irta fel a nőgyógyász, de már az első hónapban jelentkezett a mestruációm elmúlása után legalább 1 hétig barna folyás vagy pecsételő vérzés, ezt annak tudtam be hogy gyógyszert váltottam és gondoltam igy tér át a szervezetem a másik gyógyszerre és a tájékoztatóban is olvastam, hogy jelentkezhet pecsételő vérzés.Ez jelentkezett a második hónapban is és aztán elmúlt. Most az 5. hónapnál tartok és újra jelentkezett és most már a derekam is fáj és a közérzetem is rossz, lehet ez a gyógyszer mellékhatása vagy más problémám lehet? Voltam nőgyógyásznál, de nem mondott semmit a problémámra, felírt egy másik gyógyszert a Lindynette 20-at. Még nem kezdtem el szedni, ön szerint a Diane 35 után et elkezdhetem. Visszajöhetnek a pattanásaim, ha elkezdek egy uj gyógyszert szedni? Milyen fogamzásgátlót ajánlana ön a Diane 35 után?

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Hölgyem!


        A felsorolt tünetek valóban lehetnek a fogamzásgátló tabletta mellékhatásai, azt viszont nem írta, hogy történt-e vizsgálat, és UH, ez még érdemes lenne. Esetleg panaszait fertőzés, vagy petefészek ciszta is okozhatja. Ezt a vizsgálattal ki lehet zárni, és nyugodtan el lehet kezdeni az új tabletta szedését. Minden fogamzásgátló hat a pattanásokra is, a Diane 35-nek a férfihormonok elleni hatása is van, ezért bizonyos pattanásos állapotokra szokták javasolni, több hónapos szedésre. Az, hogy mennyire jöhetnek vissza az Ön pattanásai függ azok jellegétől is, remélhetőleg nem fog romlani a helyzet.


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes



        Kérdés: 2009-01-22 14:34:55; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 08:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: