• Fogamzásgátló és antibiotikum együtt?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Yasminelle fogamzásgátlót szedek. Egy ismerősöm azt mondta, hogy az antibiotikum semlegesíti a fogamzásgátló hatását. Nekem most nagyon fáj a torkom, és arra Klacidot szoktam szedni, ami antibiotikum. Azt szeretném kérdezni, hogy vehetek-e be a fogamzásgátló mellé, vagy tényleg nem lehet hozzá szedni antibiotikumot?

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Hölgyem!


        Az antibiotikum nem semlegesíti a fogamzásgátló tabletta hatását, csak gyengítheti, ezért javasolt szedése alatt egyéb kiegészítő védekezési módszer alkalmazása, de természetes nyugodtan szedhet antibiotikumot is. Esetleg annyit jegyeznék meg, hogy nem kell mindig antibiotikumot szedni, érdemes elmenni a háziorvoshoz, mert sok esetben egy csúnya megfázást vírus okoz, és nem segíti a javulást az antibiotikum, ezt pedig csak egy vizsgálattal lehet megállapítani.


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-21 14:33:42; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 17:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: