• Fogamzásgátlás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Tri-Regol fogamzásgátló tablettát szedek kb. 2 éve. A januári hónapban a 7 napos kihagyás után nem vettem be a gyógyszert, és így már 15 napja nem szedem ( a 7 nap kihagyást nem tartalmazza). A kérdésem az lenne, hogyha mégis tovább szeretném szedni a tablettát, olyankor mi a teendő, mivel már csak 1 hét van hátra a "menstruáció kezdetéig"? Mikor vegyem be a gyógyszert, a menstruáció első napján? Ezzel okozok valamiféle zavart a szervezetemben?Válaszát előre is köszönöm! J.

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Hölgyem!


        Ha már abbahagyta, talán meg lehet próbálni várni 3 hónapi kihagyást, legalább meglátná, hogy rendszeresen jönnek-e a mensesek, és esetleg gyógyszert is válthatna.
        Ha mégis szedni szeretné, várja meg a következő mensest, és az első naptól kezdje el szedni, mert így fog hamarabb védettséget biztosítani a tabletta. Előfordulhat vérzési rendellenesség, ettől nem kell megijedni, remélhetőleg szépen visszaáll a rend majd.


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-21 14:27:42; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 17:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: