• Fogamzásgátó tabletta

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! 20 éves vagyok, január 8 óta, tehát pontosan egy hete szedem a Lyndinette 20 fogamzásgátló tablettát. A tabletta nélkül eddig mindig késett kb egy hetet, tehát nem volt túl rendszeres a menstruációm, általában az 5. napon jelentősen csökkent a vérzés intenzitása és a 7. napon már szinte el is múlt. Most viszont már 7. napja tart, (gondolom a gyógyszer hatására nem is fájt a hasam, nem kellett fájdalomcsillapítót sem bevennem), viszont a vérzés mennyisége kb. ugyanannyi volt, mint tabletta nélkül.Viszont még ma is ugyanannyi vért "vesztettem" mint kb.3-4. napon szoktam. Olvastam egy fórumon, hogy valaki arról panaszkodott, hogy egész hónapban menstruált a tabletta miatt. Ilyenkor mi a teendő? Az orvos felírta a tablettát és azt mondta, hogy 2 héten belül menjek el vér és vizeletvizsgálatra, neki majd megküldik az eredményt, viszont csak 3 hónap múlva kell visszamennem hozzá. Ha nem múlik el a következő napokban hagyjam abba a tabletta szedését, vagy ezzel többet ártanék a szervezetemnek? Válaszukat nagyon köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Vérző!

        Minden gyógyszer szedése mellett előfordulhat, hogy az első levél szedésekor vérzik. Akár egész hónapban. A vizelet vizsgálatot meg lehet csináltatni, pl. ha tampon van fenn magáénak. De ha ne adj isten vér kerül a vizeletbe akkor max levetetik újból magával.
        Amennyiben vérzés van, úgy az előfordulhat, akár az egész első hónapban. Tulajdonképpen az első három hónap gyógyszer szedése alatt előfordulhat kisfokú barnás vérzés, amennyiben a következő hónapokban is jelentkezik, akkor mindenképpen orvoshoz kell fordulni, mert akkor gyógyszer váltása szükséges. Amennyiben rendesen szedte a gyógyszert, akkor a vérzés ellenére fogamzásgátló hatás nem szűnik meg.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László




        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-16 22:25:03; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 11:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: