• Terhesség megszakítás utáni szex

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. doktor úr/nő!

        December végén kiderült, hogy spirál és állandó ciklus mellett 9,5 hetes terhes voltam.Húsz év sikeres védekezés után nagy traumaként ért a helyzet. Sajnos a fogantatás utáni hetekben nagyon sok gyógyszert szedtem, így a megszakítás mellett döntöttem. Kérdésem az lenne, hogy terhesség megszakítás után mennyi idővel következhet be az első peteérés, mennyi idő után tud beágyazódni egy újabb megtermékenyített peteselyt, mikortól kell védekeznem. Az orvosommal megbeszéltük, hogy egy hormontartalmú spirált fog felhelyezni, de ennek az időpontját csak a 6 hetes kontrolon egyeztetjük. Nem szeretnék abba a hibába esni, hogy a kontrolon egy újabb terhességet állapítunk meg. Hozzá kell tennem, hogy a jelenleg 20 éves fiammal menzesz előtt két nappal és a mostani terheségem esetében menzesz 5. napján fogant meg a baba. Mindkét esetben rendesen menstuáltam tovább,  nem voltak rosszulléteim, így nem is tudtam a terhességeimről....

        Végigolvastam a kérdéseket a weblapon és meglepődve találtam egy hölgyet, aki pont a Mireva spirál mellett maradt terhes. Ez tényleg lehetséges?

        Köszönöm válaszukat.

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Kérdező!

        A beavatkozás után elvileg már 2 héten belül lehetséges peteérés, és normál esetben 1 hónapon belül lezajlik az első menses. Ezért általában azt javasoljuk, hogy a műtét után 4 hétig ne legyen sex. Amíg a Mirenát fel nem helyezik, addig pedig javasolt óvszerrel is védekezni. A Mirena az általam ismert legbiztonságosabb védekezési mód, de ennek is van hibahatára. Ami kb. annyi, mint a művi meddővététel után bekövetkező terhességek aránya.

        Üdvözlettel: Dr. Juhász A. Gábor



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-14 14:04:44; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 08:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: