• Fogamzásgátlás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszteletem!

        Azt szeretném kérdezni, hogy Leiden-mutáció kivizsgálást kitől tudok kérni. Szerintem az nem eléggé megalapozott, hogy nagyapámnak volt trombózisa ezért ne szedjek orális hormonális fogamzásgátlót. Vért sem vettek a belgyógyászaton... Háziorvoshoz vagy nőgyógyászhoz forduljak? A gumióvszeres mód elég kényelmetlen mindkettőnk számára, pláne hosszútávon. Hallottam egy gyógyszerről, cerazette a neve. Ezt állítólag a trombózis-veszélyeztetettek is szedhetik, de ma azt mondta egy aszisztens, hogy semmitsem. Ezért lenne jobb egy precízebb vizsgálat!

        Válaszukat előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás, trombózis témában

        Kedves Hölgyem!

        Javaslom keressen fel egy nőgyógyász szakorvost, ahol megrendelhetik a vizsgálatot. Mindenképpen említse meg, hogy volt a családban trombózis, és Ön fogamzásgátlót szeretne szedni, de a vérvétel eredményét mindenképpen megvárná.


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-13 20:15:08; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 08:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: