• Nuvaring gyűrű

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves dr. Zsirai László!

        35 éves vagyok, kb. 15 éve szedek fogamzásgátló gyógyszert. A jelenlegivel teljesen meg vagyok elégedve, de ma hallottam először kolleganőmtől, az ún. Novaring gyűrűről. Szimpatikus, hogy nem "gyógyszert" kell bevenni, és megfordult a fejemben, hogy szívesen kipróbálnám. Szeretnék többet megtudni a Novaring gyűrűről (használat, javaslat), kapható-e vény nélkül, vagy mindenféleképpen orvosi vizsgálat után javasolt.

         

        Válaszát előre is köszönöm, és még belefér: boldog új évet kívánok Önnek!

         

        Üdvözlettel:

        P.E. 

        WEBBeteg szakértő válasza a Hüvelygyűrű témában

        Kedves PE!

        Buék szintén. A Nuvaring gyűrű szintén fogamzásgátló, de a hüvelyből szívódik fel a hormon. Az ára elég borsos, mert 2800Ft a havi adag. Magának kell feltenni a gyűrűrt minden hónapban, majd levenni 3 hét után. Nem rossz dolog, én nem szeretem mert sokan híznak tőle és nagyon sokan panaszkodnak folyásról, meg persze esetleg idegentest érzés lehet szex közben. De persze van egy csomó ember aki elégedett vele. Tehát el kell mennie az orvoshoz, fel kell íratni, aztán meglátja, ha nem válik be akkor még minden visszatérhet a régi módszerre.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-14 22:35:14; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 07:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: