• Lehet, hogy kimaradt egy tabletta...

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr!

        Múlt hét szerdán (január 7.) vettem volna be szokás szerint a fogamzásgátlómat (Mercilon) és ahogyan még sosem, kólásüvegből ittam hozzá...de annyira nem éreztem, ahogy lenyeltem, hogy lement e, mint ahogyan szoktam...és nem mentem ki kiönteni az üvegből a kólát,hogy megnézzem nem e csúszott bele vagy valami...mert gondoltam, hogy biztos hogy lement, csak lehet,hogy olyan gyorsan történt,hogy nem vettem észre...lefeküdtem,de másnap mégis motoszkált bennem...kérdeztem ismerőseimtől,akik már jóideje gyógyszereznek,hogy mit csináljak,vegyek e be mégegyet,hogyha nem ment volna le, de azt mondta mindegyik,hogy nem kell bevenni mégegyet, csak szedjem tovább ahogyan eddig, nem lesz semmi baj...(pláne ha lenyeltem) mert ők is voltak már úgy, hogy kimaradt egy-két szem és nem volt semmi...pláne hogy utoljára január 3-án történt aktus, én meg már december 29-től szedtem az új levelet, szóval már 10 szem gyógyszer bennem volt...azóta is szedem folyamatosan, még a hétre van, aztán hétfőtől gyógyszerszünet...azt is mondták,hogy mivel már megindult a folyamat, nem lehet baj, de azért ha aktusra kerülne sor, akkor mellé védekezzünk óvszerrel...

        Doktor Úrnak mi a véleménye erről? Csökkenhet valamennyire a tabletta hatása, hogyha esetleg nem belém került volna az az egy szem,hanem a kólába?

        (amit másnap mind megittam)

        Válaszát köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Hölgyem!

        Abban sajnos én sem tudok segíteni, hogy vajon a kólába ment a tabletta, vagy valóban lenyelte, ezért mindenképpen azt javasolnám, legalább 7 napig (a kimaradt szem napjától számítva) kiegészítő védekezést (pl. óvszer) kell használni. Mivel ez az időpont a mai nap letelt, egyéb tennivaló nincs. Amennyiben használt kiegészítő védekezést, vagy nem is volt együttlét azóta, nem kell izgulnia.
        Minden esetre az legyen az irány, hogy ha kimarad egy tabletta, akkor vagy pótolja időben, vagy védekezzen legalább 7 napig máshogy is. Akkor is, ha csak felmerül a lehetősége, mert ilyenkor mindg fennáll a teherbeesés veszélye.


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-14 14:15:45; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 18:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: