• Félek hogy terhes vagyok,pedig vettem be bogyót!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Abban a reményben keresem az önök véleményét, segitségét, hogy nem tudom terhes vagyoke? Én 15 éves,rendes, kedves, jo tanulo, és persze szerelmes lány vagyok! Barátommal több mint 11honapja vagyunk együtt, az igazi szerelemben! Vele vesztettem el a szüzességemet! Szóval...Az egyik nap épp nálluk voltam, és szeretkeztünk, de az óvszer elszakadt! Ez volt a második eset, mert az elsönél már vettem be ilyen bogyót és nem volt semmi bajom! DE most nem értem, hiszen most is vettem be, de néha hányingerem van és néha még fura görcsöket is érzek a méhemnél! A menstruációm jövöhét közepén jön majd meg! Csak hát nagyon félek!? Az orvosi megnyugtatás vagy vélemény segitene!

        Hálás vagyok érte!

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Ifjú Hölgy!

        Így, interneten keresztül sajnos mi sem tudunk biztosat mondani neked. Ami biztos, hogy az esemény utáni tablettát bevetted, ha jól értem, még 72 órán belül. Így nem kell izgulnod, nagyon kicsi a terhesség valószínűsége. A tabletta okozhat vérzészavart, alhasi görcsöket, így a tüneteid lehetnek csak a gyógyszer mellékhatásai. Nyugodtan várd meg a mensesed, és ha véletlen 1 hetet késik, akkor kell terhességi tesztet végezned. De itt sem kell még pánikolni, mert ez is lehet az esemény utáni tabletta hatása, mivel hormont tartalmaz, felboríthatja a ciklusodat, ilyenkor egy ellenőrző vizsgálatra érdemes elmenni egy tinédzser ambulanciára.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-09 12:19:28; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 10:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
      • Hirdetések
      • Infografika és videó