• Fogamzásgátló injekció

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        azt szeretnem tudni hogy mijen is lehet az az inyekcio ami megakadalyozza a fogamzast.kinek ajanlott es mije melekhatasai vannak.sajnos en nembirok szedni semijen gyogyszert  mert viszereim vannak spiralt nem merek rakatni mert igy is soka menszeszem es gorcsolok meg hat egy kicsit kover vagyok es felek hogy benohet .gumi nem jo mert viszketek tole meg a patentex kupot is probaltam de attol is viszketek.esetleg en ezt az inyekciot tudnam e alkalmazni.ojat is halottam hogy van akinel kimarad a menszesz az ido allat meg kapja az inyekciot de van ojan is aki fojamatosan verzik igaz e?kerem valaszoljon mert mar nemtudom hogy is vedekezzunk.egy 26 eves 1 gyermekes anyuka.

        tisztelettel D

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Hölgyem!

        Az injekció, melynek hatása 3 hónapig tart, magas dózisú hormonkészítmény. Tehát ez is gyógyszer, ráadásul sok mellékhatása is lehet: vérzési rendelleneség, jelentős hízás, stb. Önmagában a visszerek nem gátolják meg a kombinált fogamzásgátló tabletta használatát. A méhen belüli eszköznél nem létezik "benövés", ha kissé kövérebb. Amennyiben görcsösebb mensesei vannak, javasolni tudom a Mirena nevű méhen belüli eszközt, ami hormontartalmú, és helyileg hat a méhében. ezzel a menses mennyisége és gyakorisága is csökken. természetesen valamennyi hormon ebből is felszívódhat. Hátránya, hogy nagyon drága, de akár 5 évig is a helyén hagyható, így az ára megtérül ez idő alatt.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-08 09:45:09; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 09:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: