• Fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. úr/hölgy! Háromgyerekes anya vagyok. Régen évekig fogamzásgátlóval védekeztem, de sok problémám volt, és az orvosok mindíg a gyógyszerre fogták. Így abbahagytam. Sajnos eléggé túlsúlyos vagyok. tavaly elkezdtem gyógyszert szedni ismét, hátha pár év kihagyás jót tett, de egyéb gondjaim voltak tőle( pl. nem kívántam a szexet) Így megint abbahagytam. Gondolkodtam, esetleg nem -e kezdhetném el újra, a párom már nem nagyon rajong az óvszerért Viszont félek hogy megint gondot okoz. Amit szeretnék tudni, ha enyhébb fogamzásgátlót szedek, elkerülhetem ezt a gondot.?? Tri-regolt szedtem régen. Úgy halottam van pár új készítmény,. Vagy ajánl-e mást. Hallotam egy injekcióról is, de nem eleget. Előre is köszönöm a segítségét. Nyírőné

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Nyirőné!

        Az injekcios megoldást nem javaslom szinte soha a problémái miatt. Mirena, méhbe helyezhető nem spirál - tokjában csak 1, nem kétféle hormon van, s a tablettákhoz képest töredéknyi napi hormonkibocsátással - ami a májat szinte teljesen, gyomrot, belet is elkerüli. Ajánlanám: kis hormon, kevés vérzés, kevés nap.

        Üdvözlettel: Dr. Nyitray Gábor 



           
         
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-02 20:49:17; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 15:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: