• Esemény utáni tabletta

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! 2008. 12. 26án lefeküdtem a barátommal. Ez volt az első alkalom neki és nekem is. (Lehet, hogy az utolsó :( ) Szerencsétlenségünkre kiszakadt az óvszer. Ez délután 5 óra körül történt. Másnap délelőtt orvoshoz mentünk. Kaptam esemény utáni tablettát (Escapelle) Bevettem dél körül. Semmilyen mellékhatást nem vettem észre magamon. Kicsit fájt a fejem. Kérdéseim a következők lennének: Ön szerint hatott-e a gyógyszer? Van-e okom aggódni? Mennyi idő elteltével érdemes terhességi tesztet csinálni? Legutolsó menstruációm december 6án kezdődött és kb 5 napig tartott. Válaszát nagyon várom és előe is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Kérdező!

        Elvileg 72 órán belül kell bevenni a sürgősségi fogamzásgátló tablettát. Jó időben vette be. Azonban nem 100 %-osak ezek sem. Nem írja, hogy a menstruációs ciklusa milyen hosszú. Egy normál menstruációs ciklusnál (28 napos)  a 14. nap körül legnagyobb az esély a teherbeesésre. A 20. nap körül már kisebb. Megtett mindent, amit lehettett az adott helyzetben. Bár nem nagy az esély a terhességre, de kb. 3 hét múlva nézhet egy tesztet.

        Dr. Jóna Angelika

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-01 16:09:46; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 08:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: