• 2 órával később

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Az első levél "Lindynette 20" 13. szemét 2 órával később vettem be a szokott időnél, 13.00 helyett 15.14 körül, ennek van komolyabb kihatása? Mennyi időn belül kell lenni, hogy ne zavarjam össze a gyógyszer védő hatását?

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgáló tabletta témában

        Tisztelt Kérdező!

        Ha elfelejti bevenni a tablettát a szokott időben, akkor 12 órán belül pótolnia kell ahhoz, hogy a fogamzásgátló hatás megmaradjon. Ha a  12 óra eltelte után veszi be, (azaz több, mint 36 óra telik el a két tabletta bevétele között), akkor nemcsak arra az adott napra, hanem egész hónapra nem lesz 100 % a védelem, és kiegészítő védekezést kell használni.
        Tehát ne aggódjon gond nem lehet, de minél pontosabban szedi a gyógyszert, annál biztosabb a fogamzásgátló hatás.

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-28 10:56:56; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 14:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: