• Fogamzásgátlás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Belara fogamzásgátló tablettát szedem évek óta, mindig este 7órakkor. A problémám az hogy ebben a hónapban december elsején vettem be az első tablettát. December 5én tehát az ötödik tablettát csak 15órás késéssel tudtam bevenni. Ezekután mivel nem jelentkezett vérzés folytattam a szedést. December 11én hajnal 2 órakor tehát a gyógyszer bevétele után 7órával hánytam. Ilyen esetben mi a teendő? Még 3 tabláttam van erre a hónapra. illetve mikor tudok kiegészítő módszer igénybevétele nélkül a párommal együtt lenni biztonságosan?

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Hölgyem!

        Abban az esetben, ha 12 órán túl vette be a tablettát, 7 napig érdemes kiegészítő védekezést alkalmazni. Ezután volt egy hányás, ami 7 órával a tabletta bevétele után történt. Ekkor már a gyomorból a belek felé távozott a tabletta, így ez nem befolyásolta a hatását, a védelem már biztosított, nem szükséges kiegészítő védekezés.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-20 20:06:10; Megválaszolva: 2011. augusztus 22., 10:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: