• Fogamzásgátló tabletta+vízmegkötés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Doktor Nő! Egy éve váltottam Novynette tablettáról Belarara az orvos ajánlása szerint. Már a Novynette szedése után is felszedtem 2-3 kilót, ami tartósan meg is maradt, és ezt csak fokozta a Belarára váltás. Azóta kb 4-5 kiló felesleg van rajtam. Párom szerint ez ingadozik, én pedig arra gondolok hogy részben a tabletta vízmegkötő tulajdonságának köszönhetem ezeket a "tüneteket". Kérdésem, hogy létezik-e olyan tabletta amitől fogyhatnék, illetve hogy a vízmegkötést meg lehet e gátolni valamivel, lehet e a bedagadt bokán és alsó végtagokon segíteni (teára vagy gyógynövényre gondolok elsősorban)? Köszönöm válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Hölgyem!

        Valóban a fogamzásgátló tabletta fokozza a szervezet vízvisszatartását, de nem felelős 5 kg-os súlytöbbletért, ami azért nem is olyan sok. Egy kis odafigyeléssel, kicsit több tornával kényelmesebben fogja érezni magát a bőrében, akkor is, ha nem fog 5 kg-ot fogyni.
        Amit még javasolni tudok, hogy kezelőorvosával beszélje át, milyen másik tablettát javasolna még. A Yadine, és a Yasminelle olyan hatóanyagot tartalmaz, ami csökkenti a vízvisszatartást, ami néhányunknak valóban kellemetlen mellékhatás. Emellett a petrezselyem például levesként, a csalán pedig teaként fogysztva nagyon jó vízhajtó hatású. A csalánlevelet kúraszerűen lehet inni, naponta akár másfél liter teát is megihat 1-2 hónapon keresztül, majd szünetet kell tartani. Az interneten részletesen megtalálhatja gyógynövényes oldalakon egyéb jó hatásait. Az ízéhez hamar hozzá lehet szokni, javaslom inkább ne ízesítse, hiszen sosem lesz olyan íze, mint egy gyümölcsteának. Inkább egy kis friss citromot csepegtessen bele, abban rengeteg vitamin is van, és kellemesen fanyar ízt fog kapni.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-17 14:10:31; Megválaszolva: 2011. augusztus 22., 07:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: