• Esemény utáni tabletta

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr! 3 hónapja kezdtem el szedni a tri regol tablettát. (maximum 3x előfordult, h késve szedtem be egy-két tabit). Tegnaphoz egy hete kellett volna elkezdenem a 4. levél szedését, de nem volt időm az orvosommal feliratni így abbahagytam a szedést. A kérdésem azzzal lenne kapcsolatos, hogy tegnap a párommal védekezés nélkül voltunk együtt...vajon véd még a fogamzásgátló a terhességtől ha egy hete nem szedem?vagy inkább iratassak fel eseményutáni tablettát? válaszát előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Kérdező!

        A fogamzásgátló tablettát azért is kell minden nap bevenni, mert már 1 napi kihagyás után sem véd a tabletta 100 %-san, 1 hét nem szedés esetén pedig már semmiképp, ezért a nem kívánt terhesség elkerülése érdekében egy esemény utáni tablettát mihamarabb szerezzen be, mert azt is az esemény után 72 órán belül érdemes bevennie.

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szerkesztőség
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2008-12-15 11:03:26; Megválaszolva: 2008. december 15., 11:03

        Tudjon meg többet: fogamzásgátlás
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktorúr/-nő! Pánikbetegségem miatt antidepresszánst szedek (Paretin), mellég pedig Xanaxot. Fogamzásgátlót 3 éve szedek (Symicia). A pszichiáterem azt mondta, semelyik nincsen hatással a Symiciára, nyugodtan szedhetem őket együtt....
        Tisztelt Dr. Úr! Barátnőm orálisan kielégített, lenyelte, majd mivel menstruált, kiment rá 5 percre tampont cserélni és benyálazott ujjal tette fel magának. Arra gondoltam, hogy a szájában maradhatott sperma, és miután benyálazta az ujját,...
        Kedves Doktor Úr/Nő! A 3. héten elfelejtettem bevenni az első tablettát és csak kedden vettem be a hétfőit együtt a keddivel, szombaton (tegnap) fogyott el a levél. Ezután mindig szerdán szokott megjönni és most ma vasárnap már kezd megjönni...