• Tri regol használata

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr! A tri-regol fogamzásgátlót szedem már nyár eleje óta és lehet,hogy rosszul... a 7 'szünnapot' a vérzés első napjától számoltam és utánna vettem be a következő levél első bogyóját. Szóval a szermentes napok száma minden esetben több volt mint hét. Az volna az egyik kérdésem, hogy ez gyengíti-e a tabletta fogamzásgátló hatását? Tehát most lehet-e nem kívánt terheségem? A másik kérdésem, hogy ha most át szeretnék állni a normális 7 mentes napra, akkor belenyúlik a vérzés utolsó pár napja az első tabletta bevételébe. Ez nem-e okoz gondot?Mit tegyek? Válaszát előre is köszönöm: Cs.

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgáló tabletta témában

        Kedves Hölgyem!

        Valóban nem jól alkalmazta eddig a tablettát. Mindig csak 7 napot kell kihagynia két levél szedése közben, majd ismételten el kell kezdenie szedni, függetlenül attól, hogy van-e még menses, vagy nincs, ez nem fog semmilyen problémát okozni.
        Ellenben így a biztonság csökkent, és a következő levél elkezdéséig alkalmazzon kiegészítő védekezési módszert. A terhesség kizárása érdekében végezzen el egy terhességi tesztet is.
        Tehát a tablettát mindig a hét ugyanazon napján kell elkezdeni, és erre a napra fog esni a gyógyszermentes hét első napja is. Pl., ha szerdai napon kezdte el szedni a tablettát, akkor szerdai napra esik a gyógyszermentes időszak első napja is, majd pontosan egy hét múlva ismét szerdán kezdi el szedni az új levelet, függetlenül attól, van-e még menses.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-30 22:47:39; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 09:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: