• Fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Július óta szedem a Cerazette fogamzásgátlót. (mivel trombózisra hajlamos vagyok; bár édesanyám nem tud arról hogy ő trombózisra hajlamos lenne, illetve nagymamám trombózis gyanús volt, ezért ajánlotta ezt a nőgyógyászom) Júliusban még volt rendesen menszeszem, de azóta nem jött meg, csak barnás foltozás volt 1-2 napig minden hónapban. A kérdésem az lenne, hogy van-e más olyan fogamzásgátló tabletta, amely trombózisra hajlamosak is szedhetik, illetve a menszesz is rendesen megjön tőle. A válaszát köszönöm előre is!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves thrombózis hajlamos!

        Én a Mirenát szoktam javasolni, mivel ez az egyetlen ilyen gyógyszer, ami nem növeli meg a thombózisra való hajlamot. Ez butaság azt gondolni, hogy a cerazette is ilyen hatással bírna. Igenis hajlamosít thrombózisra. A Mirena egy méhen belüli fogamzásgátló, azért nem hívják spirálnak, mert noha a méhbe kell felhelyezni, a hatása a spirálokétól teljesen különbözik. A lényege, hogy egy hormon tartalmú eszközt helyeznek a méh üregébe és ez az anyag fejti ki ott a hatását.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László


         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-29 17:08:31; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 12:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: