• Óvszer,aggodalom,terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! 18 éves felelősségteljes lány vagyok, mindig nagy biztonságot fordítok a biztonságra, persze a párom is, mert eléggé aggódós típus vagyok. 2 hete voltam együtt a barátommal, termékeny időszakomban. Óvszerrel védekeztünk, ami nem szakadt ki, mert ellenőriztük. A párom pedig fogta közbe az óvszert, nehogy lecsússzon, mert sajnos egyszer már megtörtént. Tehát "elvileg" nem lehet gond. Mégis nagyon aggódom. Minden nap hányingerrel kelek, és pár napja olyan érzésem van, mintha megjönne a menstruációm (1 hét múlva kellene csak.) és fáj a méhem. Lehet, hogy ezeket bebeszélem magamnak az aggodalom miatt, vagy lehet "baj"? Kérem mielőbb írjon, nagyon aggódom! köszönettel: K.L.

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Hölgyem!

        Semmi oka az aggodalomra. Leírják ugyan, hogy 100%-os fogamzásgátlás csak az önmegtartóztatás, de úgy gondolom, mindent megtettek a biztonságért, és még így is túlságosan aggódik. Inkább csak az idegesség miatt lehetnek a kellemetlen tünetei, hiszen mi nők pszichésen is nagyon érzékenyek vagyunk. A reggeli rosszullétek még egyébként is koraiak lennének, várja türelmesen a vérzést, hiszen a terhesség első jele annak kimaradása szokott lenni, és az egyéb, hormonális változással összefüggő tünetek is ekkor, vagy kicsit később jelentkeznének.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-25 18:52:36; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 17:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: