• Sürgősségi fogamzásgátlás, sürgősen

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        körülbelül 45 órája közösülés közben történt a "baleset", másnap a párommal az első dolgunk volt felkeresni a helyi nőgyógyászt sürgősségi fogamzásgátlás ügyben. ő escapelle tablettát írt fel, amit azonnal be is vettem. ez történt körülbelül 35 órája, de azóta semmit nem érzek. bár tüzetesen átolvastuk a betegtájékoztatót, nem derült ki számomra egyértelműen, hogy ilyenkor minek kell történnie - ahogy a nőgyógyászom szavaiból kivettem, ez előidéz egy vérzést vagy pecsételő vérzést, de ez nem következett be, mégcsak premenstruációs szindrómák sem jelentkeztek. van okom az aggodalomra?

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Kérdező!

         Lehet, hogy lesz vérzés, de lehet hogy nem. Mivel a gyógyszer hatása nem 100%-os ezért 14 nap múlva terhességi tesztet kell csinálni, és persze egy hónap múlva, amikor megjön a vérzése, akkor el kell kezdeni szedni fogamzásgátlót. Gondolom ilyet nem szeretne havonta bevenni, és a hormonlöketet sem javaslom mindig, mert aztán annyira megzavarja a ciklusát, hogy várhatja a terhességet, amikor majd azt akar.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László


         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-21 22:24:48; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 14:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: