• Kell-e fogamzásgátlás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Úr/Nő! Petefészek endometriosis-a miatt Decapeptyl depot injekciót kapok amit követett egy danazol tartalmú kapszula (danoval) ez esetbe hogy a 6 injekcióból 2.-iknál tartok, lehet illetve kell-e védekezni szexuális együttlét alatt, és lehet-e az injekció ellenére fogamzásgátló tablettát szedni? És szükséges -e?A petefészek endometriosis-a (Máj.20)előtt Tri-Regolt szedtem a műtétet követően 2 hónap elteltével pedig cerazette tablettát.Folytathatom-e a szedését?Köszönöm, Tisztelettel.

        WEBBeteg szakértő válasza a endometriosis témában

        Kedves Kérdező!

        A kezelés ideje alatt fogamzásgátló tabletta szedése nem javasolt. A Danazol adagjától függ, hogy szükséges-e egyéb módon védekezni, amennyiben csak kis dózisban kapja célszerű Pharmatex-et, vagy óvszert használni.

        Üdvözlettel: Dr. Csóka Miklós 


         


           
         
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-21 11:31:03; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 13:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: