• Mercilon

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! 14 napja szedek Mercilon fog.gátló tablettát,a menstruáció első napjától kezdve-úgy ahogy az orvos mondta!Azóta egyfolytában pecsételő vérzésem van!Lehet ez a gyógyszer mellékhatása?Meddig tekinthető ez normálisnak,mikor forduljak orvoshoz? Segítségét előre köszönöm:timo

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Kérdező!

        Az első hónapban előfordulhatnak enyhe panaszok: émelygés, fejfájás, barnás vérzés a szedés alatt stb. Ez a gyógyszerhez való hozzászokása a szervezetnek. Amennyiben a fejfájás, hányinger, szédülés stb. nem szűnik meg pár napon belül, akkor vissza kell menni a nőgyógyászhoz, mert akkor a gyógyszerváltás szükségszerű. Amennyiben vérzés van, úgy az előfordulhat, akár az egész első hónapban. Tulajdonképpen az első három hónap gyógyszer szedése alatt előfordulhat kisfokú barnás vérzés, amennyiben a következő hónapokban is jelentkezik, akkor mindenképpen orvoshoz kell fordulni, mert akkor gyógyszer váltása szükséges. Amennyiben rendesen szedte a gyógyszert, akkor a vérzés ellenére fogamzásgátló hatás nem szűnik meg.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László


         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-20 09:11:59; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 09:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: