• Tri-regol szüneteltetése?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Hét éve szedek Tri-regol tablettát, szeretném megkérdezni hogy kell-e szüneteltetni vagy esetleg egy idő után váltani új tablettára? 29 éves vagyok, 8 éve párkapcsolatban,(egy szülésen túl)panaszom nincs a Tri-regollal, kivéve hogy pár kg-ot híztam! Ha esetleg fogyni szeretnék tudna-e egy másik (árban hasonló és minőségben megbízható,korszerű)fogamzásgátló tablettát ajánlani? És ha igen, akkor hogyan kell átállni más tablettára? Előre is köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Hízós!

        Amenyiben hízott a gyógyszer mellett, akkor bizony lehet, hogy át kéne térni más gyógyszerre, bár meg lehet próbálni azért fogyókúrászni, mert azért gondolom maga is tudja, hogy nem azért van ennyni kövér ember, mert mindenki fogamzásgátlót szed. Tehát először fogyi, aztán váltson.

        Én a Yasminelle vagy a Yadine gyógyszereket javaslom. Ezek olyan új hormon összetételű gyógyszerek, amik  nem növelik meg a fogamzásgátlók szedése mellett gyakori  víz visszatartást és nem okoznak hízást, sőt még sok esetben segítenek a felszedett kilók leadásában. Természetesen ezek nem fogyókúrás gyógyszerek. Emellett csökkentik a vérnyomást is, így magas vérnyomásban szenvedők is szedhetik. 

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László 



           
         
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-14 22:51:25; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 14:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: