• Diane 35

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktorúr/doktornő! Mindössze 2 napja szedem még csak a diane-t (előtte soha nem szedtem semmilyen hormont tartalmazó szert) de furcsán érzem magam tőle, állandó fura szoritást érzek a nyakamon (mintha valaki kézzel nyomná a gégémet) és hányinger-féle érzésem van. A kérdésem az lenne, hogy ez el fog-e múlni vagy esetleg állandóan ez a mellékhatása fog gyötörni. Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a gyógyszermellékhatás témában

        Tisztelt Kérdező!

        nyaki szorító érzés valószínűleg nem a  gyógyszer mellékhatása, inkább csak szorongás jele lehet, de a hányingert okozhatja a tabletta is. Idő kell, amíg a szervezete a fogamzásgátló tablettát megszokja. Akár 2-3 hónap is lehet, mire beáll a tabletta hatása. Abban az esetben, ha a panaszai nem csökkennek, sőt fokozódnak, keresse fel nőgyógyászát, mert  tabletta váltás is szóba jön.

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-10 23:30:56; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 11:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: