• Fogamzásgátlás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztel Dr.Nő/Úr! Lindynette 20 fogamzásgátló tablettát szedek lassan 3 hónapja. Az első szemet a menstuációm 5. napján szedtem be, azóta is mindig pontosan szedem. Nincs különösebb problémám a néha előforduló hányingeren kívűl. A kérdésem az lenne, hogy ez meg fog-e szűnni? És, hogy este 9-kor szoktam bevenni a tablettát, és reggel 7 körül volt hasmenésem, ezért bevettem még 1 tablettát, mert féltem, hogy nem szívódott fel. Az hogy, így 1 szemmel kevesebb lett a tabletták száma, így a ciklus hossza is le fog rövidülni, nem fog gondot okozni? Vagy a következő 3 havi adag levélből pótoljam? Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgáltás témában

        Kedves Kérdező!

        A reggel egy hígabb széklet nem hasmenés. A hasmenés nemcsak reggel van, hanem egész nap. Tehát szerintem ami magának volt az semmi. A másik, hogy ha több gyógyszert vesz be a levélből, akkor rövidül a ciklusa de ettől még semmi baj nem lesz, akkor amikor elfogy a gyógyszer, akkor 7 nap szünet és a nyolcadikon folytatja a következő levelet. Pótolni nem kell a hiányzót, csak így megválltozik a kezdő és befejező nap a szedésben. Más nem lesz következmény.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László


         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-09 10:35:19; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 08:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: