• Fogamzásgátlás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr úr/ nő, olyan problémával fordulok Önhöz, most kezdtem el szedni a Mercilon nevű fogamzásgátlót, a nőgyógyászom utasítására a menszezeszem 2napjától, majd a 18 tabletta bevétele után másnap barnás-véres folyásom jelentkezett, ami nem mult még el, folytattam tovább a gyógyszer szedését, tegnap fogyott el, most kezdődik a 7napos szünetem. ez az jelenti hogy most egyáltalán nem használt eddig a fogamzásgátló? a barátommal együtt voltam a tabletta 2hetes szedése után, védekeztünk óvszerrel de kiszakadt, aggódnom kellene? Most a 7napos szünetben is megfog jönni? köszönöm mielöbbi válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Hölgyem!

        A tablettaszedés első 3 hónapja alatt előfordulhat rendszertelen, pecsételő vérzés, áttöréses vérzés is, amiatt nem kell aggódnia. Ha rendszeresen szedte a tablettát, akkor megfelelő biztonság alakult ki, és most a 7 napos szünetben meg fog jönni az elvonásos vérzés. Ha panaszai zavaróak, és nem csökkennek, forduljon kezelőorvosához, előfordulhat, hogy másik készítményt fognak választani, de ha nem annyira zavaró a pecsételés, türelemmel várhat, hogy a következő ciklusban változik-e a helyzet.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-18 08:42:16; Megválaszolva: 2011. augusztus 10., 18:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: