• Rendszertelen menstruáció, aktus utáni vérzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztel Doktor Úr/Nő! Májusban kezdtem és 40 napig szedtem a Cerazett nevű fogamzásgátlót. Abbahagytam, mert 10 napig menstruáltam, majd másnap újra megjött. Azóta kétszer volt meg,35-36napra. Ezt leszámítva sem percre pontos a ciklusom, de átlagosan 29-31nap. Kisfiam 2 éves, még szopik, a szülés után 2007. májusában volt először menstruációm, 30 éves vagyok. Az utóbbi két hónapban ha együtt vagyunk a férjemmel már 4-5 nappal menstruáció előtt, akkor gyenge vérzést tapasztalunk. Mosakodás után már nyoma sincs kívülről, azaz több vér nem ürül. Most szeretnénk kistestvért, de nem tudom, hogy ez az összevisszaság nem akadályozó-e és egyáltalán ezek a vérezgetések mire utalhatnak? Köszönettel

        WEBBeteg szakértő válasza a gyermekvállalás témában

        Kedves Kérdező!

        Amig szoptat a vérzése nem pontos, a hormonok nem úgy működnek, mint egyébként, de szoptatás alatt nehéz a teherbeesés. Ha gyermeket szeretnének, a szoptatást abba kell hagynia, s utána sem egyformán normalizálódik a ciklus 2 nőnél sem.

        Üdvözlettel: Dr. Nyitray Gábor


         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-06 22:20:54; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 12:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: