• Tabletta váltás!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt D.Úr/Nő! 26 éves nő vagyok és lassan 3 éve hogy fogamzásgátlót szedek (milligest).Kb. fél éve-1 éve vettem észre, hogy hormonális problémáim vannak(szőrösödés,barna folyás,olykor erős vérzés)Elmentem hormonszintet nézetni,a tünetek alapján tesztoszteron és pajzsmirigyet néztek, ami teljesen normális volt.Majd azt ajánlották, hogy csináltassak akkor is egy ilyen vizsgálatot, amikor a tablett szedését abbahagyom. Emiatt leálltam, (még nem akarok babát) nem szedem a milligestet,de a nőgyógyászom azt mondta hogy felesleges az újabb hormonvizsgálat, azt mondta váltani kell tablettát, és felírta a cypromiset. Utánna olvastam és jónak tűnik, de azért tartok tőle.Ettől elmúlnak a tünetek? Meddig lehet szedni? Ha később abbahagyom a tünetek újra előjönnek? Kérem a tanácsát!Köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a szőrösödés témában

        Kedves Váltó!

        Hogy elfognak-e múlni a tünetek nem tudom. Elvileg a milligeszt mellett nem szabadna szőrősödnie, de potenciálisan lehetséges. Én mondjuk akkor a Yadine vagy a Yasminelle szedését javasoltam volna, mivel ezek tényleg nem okoznak szőrösödést és segítenek a szőrők eltűntetésében is, de a Cipromixet is ki kell próbálni aztán majd meglátja. Ha nem jön be akkor lehet, hogy mégis yasminelle lesz a vége.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László 


         

           
         
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-26 22:13:24; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 13:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: