• Óvszer vagy tabletta?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        16 éves vagyok, 1 éve vagyok együtt a barátommal. Már szeretkeztünk párszor, csak az a gyanúm, hogy allergiás vagyok néhány fajta óvszerre, mert volt olyan, hogy szeretkezés után kicsit bedagadt a hüvelyem. Egy másik orvos azt mondta, hogy nem ajánlja a fogamzásgátlót, mert ebben az életkorban még ez túl korai, mert a hormonális szabályzásom még érik. Igaz ez? Mit csináljak?

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Kérdező!

        Abban az esetben, ha legalább egy éve rendszeres a mensese, akkor nyugodtan szedhető bármelyik alacsony ösztrogéntartalmú fogamzásgátló tabletta. (pl. Yasminelle, Yadine, Meliane, Mercilon, Lindynette, stb.). Amennyiben ilyen panaszai vannak az óvszertől, akkor érdemes megpróbálnia valamelyiket a fenti készitmények közül.

        Üdvözlettel: Dr. Csóka Miklós



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-19 23:32:10; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 10:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: