• Fogamzásgátlás 40. után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 40 éves vagyok. Jelenleg /4 éve/ Diane35 tablettát szedek. Próbáltam korábban a karba ültethető implantátumot, amikor kísérleti állapotban volt. Számomra ideális volt. Utána azonos hatóanyagú méhen belüli eszközt kaptam, de azt nem bírtam, állandó idegentest érzetem volt és gyakran szúrt a hasam. Ezután tértem vissza a tablettákra. Visszér problémák már jelentkeznek, főleg melegben.Kérdésem az, meddig veszélytelen a tablettás módszer és milyen lehetőségek vannak számomra. Amennyiben van rá lehetősége, kérem, az árakról is tájékoztasson. Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Hölgyem!

        Az eddig kipróbált módszereken kívül léteznek még helyi hatású készítmények. Ilyen pl. a hüvelygyűrű (NuvaRing), condom, különféle Pharmatex készítmények, lehet gél, krém.

        Hormonális fogamzásgátlásnak is több formája van. Az implantátum, amit említett szintén hormont tartalmaz.
        Nem tudom, melyik tipusú méhen belüli eszközt használta, de abból is többféle van. Ha a megfelelőt választja, nem fogja érezni. Ma már létezik olyan korszerű készítmény, ami helyi hormonhatással is rendelkezik.
        Az is előfordulhat, hogy csak gyógyszerváltásra lenne szüksége, vannak sokkal korszerűbb készítmények. A Diane35 inkább akkor javasolt, ha aknés, problémás bőr a fő probléma. Fogamzásgátlásra inkább más tipusú tablettát válasszon. Mielőtt ezt megteszi, mindenképpen ellenőriztesse, hogy nem-e fokozott a trombózisra való hajlama, mert ez tablettaváltáskor is okozhat problémákat.


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Kedves Kérdező!

        Kár, hogy a Mirena mellett idegentest érzése volt, korosztályának nagyon ideális. NuvaRing hüvelybe helyezhető hormongyűrü 3 hóra 9 ezer körül -kikerüli a májat, ezenfelül ha nem dohányzik pl Yasminelle tabletta 3hó kb 9 ezer, Triodenapl stb.

        Üdvözlettel: Dr. Nyitray Gábor


         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-15 23:48:14; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 13:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: