• Hormonok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Ur/No! 30 eves vagyok.Ciklosommal vannak problemaim...Franciaorszagban elek jelenleg Ma voltam nogyogyasznal..Duphaston10 tablettat irtak elo...sajnos a francia nyelvet meg nem beszelem es angolul a Doktor ur nemigen tudott ezert Onhoz fordolok plusz segitsegert... kb 5 evel ezelott jartam endokrinologusnal es magas volt az androgen szintem fogamzasgatlot irtak elo antiandrogennel.Kb fel evig szedtem...1honappal ezelott eszrevettem magamon hogy erosodnek a szorok,pelyhek jelentek meg a hasamon,hatamon ami azelott nemvolt.Es a ciklusom sem rendszeres es ha megjon csak 2-3 napig tart..Szoval kuldettem otthonrol Yadine(antiandrogen) fogamzasgatlot,mert igazan nemszeretnem ha meg a szakalom is kinone Ez szerintem 1nonek a remalma:( (de meg nemkezdtem el szedni!varom a menstruaciomat)!Szoval a kerdes az hogy melyik tablettaval lehet hatasosabban kezelni a szorosodest? A Duphaston nal Vagy a fogamzasgatloval Yadine ???Tanacstalan vagyok kerem segitsen..Elore is koszonom. Tisztelettel Claudia

        WEBBeteg szakértő válasza a szőrösödés témában

        Kedves Claudia!

        A Dupyhaston egyáltalán nem a fokozott szőrösödésre való. Tehát azt szerintem sürgősen felejtse el. A yadine vagy a Yasminelle szerintem nagyon jó választás, és azért javaslom, hogy itthon irassa fel, mert ezek a gyógyszerek még mindig olcsóbbak itthon, mint ott kinn. A másik, hogy a fokozott szőrőkre persze csak több hónap szedése után szabad javulást várni, tehát ne gondolja, hogy a második szem gyógyszertől a haján kívűl minden szőr kihullik.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László 




           
         
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-14 17:02:31; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 12:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: