• Szünet kell, vagy sem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Több éve szedek fogamzásgátlót, most a Belarát. A barátnőim mondták, hogy bizonyos időközönként szünetet kell tartani, de nagyon sok fórumban azt olvastam, hogy a mai fogamzásgátlók, már nem nagy hormontartalmúak ezért felesleges. De nem akarok bajt magamnak! Várom válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Kérdező!

        A szünetet érdemes tartani, de csak akkor, ha nincs olyan kapcsolata, ahol szüksége lenne fogamzásgátlásra és a másik pedig, ha a gyógyszer szedését kontraindikálja az orvos pl. magas májenzim vagy pedig kóros citológia miatt. Amennyiben nincsen semmi baj és a laborok is rendben vannak, akkor szedheti a gyógyszert ameddig gyermeket nem akar. A terhesség megszakítás sokkal több veszéllyel járhat, mint a több évig szedett fogamzásgátló. Nem beszélve az etikai oldalát. Tehát ezt kell átgondolni.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-06 16:37:39; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 08:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: