• Szünetet érdemes tartani fogamzásgátló tablettánál?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktorúr/Doktornő! Már 4 éve szedek fogamzásgátló tablettát, különböző fajtáklat szedtem utóbbi 2,5 fél évben cilestet szedek. 16 évesen kezdtem el szedni a tablettát, most 20 vagyok. korán érő típus voltam korán jelentkezett a menstuációm, így nem volt probléma a fiatal korom. Nem kelle pár hónap szünetete tartnom a tabletta szedésében? Vagy az nem túl célszerű dolog? Aggódok, nehogy a hosszú ideig tartó szedés valami változást szüljön a szervezetemben.

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Kérdező!

        Amennyiben nem akar szünetet tartani, mert akkor nicns megoldva a fogamzásgátlás, akkor semmiképpen ne tartson, mert a több éves Cilest szedésétől nem lesz semmi baj, de egy terhesség megszakítástól igen. Ha nincs pasija és úgy gondolja, hogy érdemes szünetet tartani, vagy pedig ezt a laborértékei (pl májenzimek koleszterin szint) úgy mutatják, akkor persze tartson szünetet.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László


         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-04 22:21:05; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 08:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: