• Mi lehet a bajom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szedtem már gyógyszer hogy beállitsa a menszeszemet most telt le tavaly decemberbe a fél év szüneteltetés mert azelött fél évig szedtem a meliane drazsét. De most januárba nem volt semmi, februárba megvolt végig, most márciustól meg semmi ideáig.nem szeretnék már gyógyszert szedni. esetleg kimondottan arra valót (nem fogamzásgátlót) kapszulát vagy teát tud e ajánlani. vagy mitöl lehet ez vagy miért van ez? 23 éves vagyok. voltam már most decemberben nögyógyásznál ott azt monták nincs semmi bajom. várom mihamarabbi válaszát, elöre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Kérdező!

        Sajnos a menstruációs zavaroknak döntő többségét csak hormontartalmú gyógyszerekkel lehet orvosolni, mivel a menstruácios ciklusok szabályozásáért a női nemi hormonok felelősek. Ennek legegyszerűbb formája az igen alacsony hormontartalmú fogamzásgátlók alkalmazása, mint pl. a fent említett drazsé is. Ha elhagyása után továbbra is zavar van a ciklusában, kérem keresse fel nőgyógyászát ismételten. Sajnos sem teát, sem másféle kapszulát sem tudok ajánlani, ami menstruációját véglegesen rendszabályozná.

        Dr. Szilvási Ferenc nőgyógyász


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-04-18 08:41:48; Megválaszolva: 2011. július 27., 18:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: