• Terhesség első jelei, felismerése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Közösülés után, védekezés nélkül milyen hamar jelentkeznek a terhesség jelei (hányinger, fejfájás, stb). Augusztus 13-án voltam együtt a barátommal, és már rossz a közérzetem. Nem csak kb. a 3-4. héten jelentkeznek az első tünetek? Köszönettel

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Tisztelt Hölgyem!

        Jól érzi, valóban túl korai jel lenne még a rossz közérzet, más ok lehet a háttérben. Az első jel amiből terhességre kell gyanakodni, az a kimaradt menstruáció, bár vannak olyan nők, akiknek a terhesség elején is van menstruációszerű vérzése. Ezért, ha gyanú van arra, hogy egy fogamzásgátló módszer csődöt mondott, mindenképpen végezzen terhességi tesztet a következő (kimaradt?) menstruáció utáni héten. A rosszullét csak később, 5-6 hét múlva szokott jelentkezni.

        Kérem, ha nem terveznek babát ne kockáztasson védekezés nélküli együttléttel. Forduljon bizalommal kezelőorvosához, és kérjen tanácsot milyen módszer lenne alkalmas az Ön részére. Ha nem szeretne hormont szedni, meg lehet próbálkozni a hüvelygyűrűvel is. Baleset pedig bármikor előfordulhat, ilyen esetben, ha 72 órán belül jelentkezik orvosnál, sürgősségi tablettát is lehet kapni.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes szülész-nőgyógyász rezidens

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-21 08:36:13; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 11:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: