• Fogamzásgátló kihagyása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! 32 éves nő vagyok, 4 éve Lindynette 20 fogamzásgátló tablettát szedek (előtte más fajtát szedtem). Minden nap délután 2-kor veszem be. A problémá(i)m, hogy múlt szombaton (07.29.) a bevétel után kb 1-1,5 órával egyszeri (nem vizes) hasmenés jelentkezett. Kiürülhetett így a gyógyszer? Ezután hétfőn (07.31.) elfelejtettem bevenni a szokàsos időben, kedd reggel 9-kor pótoltam majd a következőt ugyanúgy kedden vettem be 2-kor a rendes időben. A 9. és 11. számú tablettákról van szó. A párommal 07.27-én voltunk együtt egyéb védekezés nélkül, utána 07.31-én, az elfelejtett tabletta napján, akkor viszont megszakítással. Mi ilyenkor a teendőm? Természetesen kiegészítő védekezést fogunk alkalmazni a következő levél elkezdéséig, de félek tőle, hogy esetleg teherbe eshettem. Ön szerint mennyi az esélye? Válaszát előre is köszönöm: Edit

        Dr. Kiss György válasza a fogamzásgátló témában

        Tisztelt Hölgyem ! A hasmenés, a rendszertelen gyógyszert,szerszedés egyaránt a hormonszint csökkenéséhez vezet,ezért,ahogy Ön is helyesen írja kiegészítő fogamzásgátló módszert kell alkalmazni ilyenkor. A fogantatás lehetősége fennáll,ezért egy terhességi teszt végzését javaslom,a biztonság kedvèèrt. Üdvözlettel: dr.Kiss


        Kérdés: 2017. augusztus 02., 08:39; Megválaszolva: 2017. augusztus 05., 14:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: