• Fogamzásgátló, antibiotikum

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Úr! A múlthéten elkaptam egy vírusos hasmenős, lázas nyavalyát ami egész héten kínzott. Antibiotikumot (Klion) írtak fel rá, amit el is kezdtem szedni és ezen a hétvégén fogy el. Eközben én fogamzásgátlót is szedek (Symicia) és egészen biztos, hogy a múlt héten a legtöbb esetben sajnos nem tudott felszívódni a hasmenés miatt, illetve nem tudom, hogy az antibiotikum mennyire befolyásolja a hatását. A fogamzásgátlóm most pénteken fog elfogyni, és a menstruációm pedig általában kedden szokott megjönni. De most sajnos 1 héttel korábban, azaz most hétfőn igen intenzíven megjött... Kérdéseim a következőek: helyesen teszem, hogy a fogamzásgátlót már végig (péntekig) beszedem? Jövőhéten (amikor menstruálni szoktam) mit tegyek? Hagyjam ki ugyanúgy a 7 napot és kezdjem el az új levelet akkor utána amikor szoktam? Normális, hogy a betegségem és az antibiotikum miatt 1 héttel hamarabb jelentkezett a vérzés? Illetve hogy ilyen intenzíven, erősen? És most meddig használjunk majd a párommal még kiegészítő védekezést (óvszert)? Ha jövőhét szombaton elkezdem az új levelet (feltéve, ha így kell tennem most...) akkor már védett leszek? Vagy 2 hétig még óvszerrel is védekezzünk? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Tekse István válasza a hasmenés témában

        Kedves Kérdező! A "legtutibb" szerintem megvárni a következő normális menzeszt, addig gyógyszert nem szedni és óvszerrel védekezni. Ha még mindig rossz a felszívódás csak aggódhat, hogy hat-e rendesen az OC. Normális menzesz első napjától OC-t újrakezdeni. Üdvözlettel Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu


        Dr. Tekse István
        Szülész-nőgyógyász
        TervezettBaba szakértő
        Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Tekse István

        Kérdés: 2017. június 15., 11:59; Megválaszolva: 2017. június 20., 13:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: