• Alaptalan a terhesség vagy betegség gyanúja?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Sajnos nem merek fordulni nőgyógyászhoz a kérdésemmel, mert nagyon szégyellem magam. Pont 15 hete volt egy alkalmi kapcsolatom, abban a ciklusban egy nappal később kezdtem el pótolni az első szem tablettát, de még 12 órán belül. A kapcsolat estéjén a tabletta bevételét követően nem sokkal alkoholt is ittam. De ez úgy tudom nem befolyásolja a hatását.(Bár én sem vettem észre, és többször is megkérdeztem a partneremet, maximum csak előváladék volt.) Azóta háromszor is megjött, szokásos ciklusok voltak, a menstruációm nem változott. Mivel nagyjából 15 hete hagytam abba egy szigorú diétát, és rengeteg szénhidrátot viszek be nagyon sokat híztam, a hasamon is meglátszik. Tudom, hogy ez ebből is eredhet, de a hasam formája előre csúcsosodó. Mivel a menstruációm szokásos időpontban mindig jelentkezett nem is gyanakodtam. Terhességi tünetem nem volt. Május legelején kezdtem aggódni a súlyom miatt. Voltam nőgyógyásznál, a folyásomra kaptam CNS hüvelykúpot, és megtapogatta a hasam, és a nőgyógyászati kacsával is megnézett. Hebegve-habogva érdeklődtem, hogy ez milyen eredetű, és köze van -e az akkori együttléthez. És nincs-e semmi más bajom. (Nem tudom, hogy értette -e az orvosom a kérdést, annyira szégyellem magam.) Mivel már a vizsgálat előtt, és után is aggódtam, így több tesztet is csináltam, negatív eredményt kaptam. A vizsgálat után egy hétre jött meg az utolsó menstruációm(harmadik azóta). A legutolsó levél fogamzásgátlót három nap késéssel kezdtem szedni, úgy hogy a negyedik nap reggelén vettem be az előző napit, és este az aznapit. A 21 szemből 19-et szedtem be. A 20.-at elfelejtettem így múlthét szerdán este szedtem be az utolsó szem gyógyszert. A hónapban többször is rendszertelenül, késéssel szedtem be a gyógyszert, igaz kapcsolatom nem volt. Tegnap reggel első vizeletből teszteltem kétszer is negatív lett. Azóta sem jött meg. Nagyon aggódom, szinte egész hétvégén rettegek. Lehet nem terhesség, és betegség miatt késik, hanem a stressz miatt Sajnos rengeteg olyan rémtörténetet olvastam az interneten, hogy valaki félidősen tudta meg, hogy terhes, mert mindig megjött neki, vagy a teszt mindig negatívot mutatott. Még rosszabb esetben, hogy már 9 hónapos terhesen. Terhességi tünetem azon kívül, hogy a diéta óta sokat eszem, híztam, és tegnap fájtak a melleim nincs. A fogamzásgátló márkája: Cypromix, melyet júliusban lesz egy éve, hogy szedek. Köszönöm szépen a válaszát előre is: Egy nagyon aggódó lány

        Dr. Tekse István válasza a cypromix témában

        Kedves Kérdező! Előfordul tabletta mellett, hogy kimarad menzesz. Ha ismétlődik úgy esetleg tabletta váltás szóba jön. Próbálja csökkenteni a stresszét, nincs itt semmi nagy baj. Üdvözlettel Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu


        Dr. Tekse István
        Szülész-nőgyógyász
        TervezettBaba szakértő
        Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Tekse István

        Kérdés: 2017. június 12., 19:59; Megválaszolva: 2017. június 20., 13:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: