• Fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt DoktorÚr! Kb 3 évvel ezelőtt irtak fel nekem a Jangee fogamzasgatlo tablettat. Kb 3 honap utan 10-15 naponta elment a látásom ( mindennek a felét láttam , zsibbadtam , felora alatt elmult es fejfajas kiserte ). Ezutan Abbahagytam a fogamzasgatlo tabletta szedeset a szemorvosom tanacsara. A tunetein elmultak. Tavaly ujbol előjött a látótér kiesés amikor a paromat műtötték de ugye nem szedtem fogamzasgatlot. Megijedtem mert ugye ugy gondoltam, hogy ezt a fogamzasgatlo okozta. Ezutan megállapitottak, hogy migrenes vagyok. Nem szedek rá semmit, idővaltozáskor visel meg jobban tűrhető , neha veszek be csak fejfajascsillapitot. Igy visszamentem a nőgyógyászomhoz elmondtam neki ,hogy szeretnek más fajta fogamtásgátlo tablettat szedni, es hogy migrenes tüneteim vannak néha. Felírta a Velgyn tablettát. Nem merem beszedni mert azt olvastam hogy migrénesek ne szedjék.Ön mit ajánlana ?

        Dr. Pétervári László válasza a Fogamzásgátlás témában

        A két említett fogamzásgátló ugyanazt a hatóanyagot tartalmazza. Az egyik 21 szemes ,a másik 28 szemes. Amelyből 24 négy tartalmaz hormont,négy inaktív,hormont nem tartalmaz. A látótér kiesés kivizsgálása javasolt.Szemészet,ideggyógyászati szakvizsgálat jön szóba. A fogamzásgátló alkalmazásának nagy valószínűséggel nincs szerepe. Azonban,ha nem szeretne ilyen készítményt szedni akkor a hüvelygyűrű megoldás lehet.


        Kérdés: 2017. június 01., 21:59; Megválaszolva: 2017. június 02., 22:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt DoktornőDoktor Úr! 8 hónapja szedek Lindynette fogamzásgátlót. Ma vettem észre hogy valószínű, hogy 2levél között nem hagytam ki 7nap szünetet és most fogyott el a masodik levél gyógyszer is. Mi a teendő? Lehet bajom tőle? Terhes...
        Tisztelt Doktor Úr! Terhesség gyanúja miatt szeretném a véleményét kérni az alábbi esetre. Symicia fogamzásgátlót szedek már 1 éve, a menstruációm ezalatt mindig pontosan érkezett. A legutóbbi menstruációm november 26-án kezdődött,...