• Pótolni kell a fogamzásgátlót hasmenéskor?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dokrornő/Doktor úr! Másfél éve szedek Lindynette fogamzásgátlót. Ebben a hónapban, a szedés 11.napján rosszat ehettem és a gyógyszer bevétele után kb 3 órával erős hasmenésem volt. A hasmenés után rögtön bevettem a következő tablettát, hogy védett maradjak az aznapi együttlét miatt. Az egyik kérdésem, hogy akkor így biztos védett maradtam, ugye? A másik kérdésem, hogy mivel így akkor egyel kevesebb tabletta maradt a levelemben, mint kéne, mit tegyek ezzel? Ezentúl mindig egy szemet pótoljak a következő levélből, vagy akkor most egyel kevesebb tablettát szedjek ebben a hónapban és így egy napot eltolódik a menzeszem? Köszönettel

        Dr. Kiss György válasza a Fogamzásgátló témában

        Tisztelt Hölgyem! A tablettát napi rendszerességgel, " nagyjából " ugyanabban az időpontban kell szedni-1-2 óra eltérés nem számít. Ha "nem kívánt esemény" következne be, pl. amit Ön is leírt, akkor a kérdéses 3-4 napban a tabletta szedése mellett inkább óvszer használatát ajánlom. Tehát a tablettát az előírtaknak megfelelően szedni- ha hasmenés, hányás, antibioticum szedés fordul elő, akkor a biztonság kedvéért még óvszer használata is ajánlatos. Ha most, egyel kevesebb gyógyszere maradt, semmi baj, onnan számít az egy hét szünet és a következő levelet 7 nap múlva kezdje el szedni. Üdvözlettel: dr. Kiss.


        Kérdés: 2017. március 11., 20:57; Megválaszolva: 2017. március 14., 10:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: