• Lehetek e terhes?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr. Kezdem az elejèn leirok minden olyan dolgot ami úgy gondolom számithat vagy befolyásolja a dolgot! 25 èves vagyok rendszertelen menstrúációval, magas vèrnyomással, 2-es tipusú cukorbetegsèggel, pár kg súly felesleggel, petefèszek cisztával/ cisztákkal..ezekből kifolyólag PCOS-t diagnosztizált a nőgyógyász, belgyógyász, diabetologus ès lehet a pajzsmirigyem se megfelelően működik de ez mèg kivizsgálás alatt van. Vèdekezès terèn az óveszerre allergiás vagyok, fogamzásgátlót pedig nem szedek a fennt emlitett vizsgálatok miatt hogy megfelelő eredmènyeket mutassanak. Együtt voltunk a barátommal (nem èlvezett belèm) èn utánna zuhanyoztam, ő elment pisilni ès nem mosakodott, zuhanyzott.. Aztán este olyan kb 2-2,5 óra különbsèggel megint együtt voltunk( termèszetesen ekkor sem èlvezett belèm) de aggódok mivel kimaradt a zuhany, mosakodás(amire egyèbkènt nagyon is figyelni szoktunk mert nagyon hamar elkapok ilyen gombás eredetű fertőzèseket illetve sokszor van visszatèrő hüvelygyulladásom vagy gombás fertőzèsem, de most efelett valahogy át siklottunk..) ès hogy juthatott e spermium a hüvelyembe. Ön szerint mennyi az esèlye annak hogy teherbe essek ilyen feltètelek ès körülmènyek közt? ( nem szívesem terhelnèm le az amúgy se jól működő hormonháztartásom egy ilyen esemènyi utáni tablettával) ön mit gondol van okom aggódni? Előre is köszönöm elnèzèst az elnyujtott kèrdèsèrt!

        Dr. Csősz György válasza a fogamzásgátlás témában

        Gyakorlatilag igy esélytelen a teherbe esésre. Ne féljen.


        Dr. Csősz György
        nőgyógyász

        Dr. Csősz György

        Kérdés: 2017. február 13., 21:33; Megválaszolva: 2017. február 25., 18:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt DoktornőDoktor Úr! 8 hónapja szedek Lindynette fogamzásgátlót. Ma vettem észre hogy valószínű, hogy 2levél között nem hagytam ki 7nap szünetet és most fogyott el a masodik levél gyógyszer is. Mi a teendő? Lehet bajom tőle? Terhes...
        Tisztelt Doktor Úr! Terhesség gyanúja miatt szeretném a véleményét kérni az alábbi esetre. Symicia fogamzásgátlót szedek már 1 éve, a menstruációm ezalatt mindig pontosan érkezett. A legutóbbi menstruációm november 26-án kezdődött,...