• Fogamzásgátló tünetei vagy terhesség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő! 23 éves vagyok, 7 éve szedem a Lindynette 20-as fogamzásgátlót. Közel 2 hónapja érzek folyamatos mellfeszülést, a melleim nagyobbak lettek, a mellbimbóim eresebbek, duzzadtak. Emellett heti 4-5 alkalommal erősebb, menstruációs görcsökhöz hasonló alhasi fájdalmaim vannak (a vérzési ciklustól függetlenül tapasztalom őket, a megvonásos vérzés után sem múlnak el). Tavaly már jelentkeztek hasonló tüneteim egyszer, de akkor a megvonásos vérzés elmúltával megszűntek. Az lenne a kérdésem, hogy okozhat-e a fogamzásgátló tabletta 6 év tünetmentes szedés után hasfájást, mellfeszülést, vagy 23 évesen még lehet természetes a mell növekedése, és csak azt tapasztalom? 1,5 hónapja voltam nőgyógyásznál, a HVT eredményem negatív, a hüvelyi ultrahang során mindent rendben találtak. Azóta jelentkezett már kétszer megvonásos vérzésem (a napokban múlt el), mennyisége, minősége is a megszokott volt. Néha viszont szédülök, émelygek is, az elmúlt hónapban gyakrabban, kb. hetente enyhébb hasmenésem jelentkezett. A mellfeszüléssel és alhasi görcsökkel együttvéve kell-e tartanom terhességtől? A tablettát órára pontosan szedem, hányás-hasmenés esetén pótolom, ha szükséges, kiegészítő védekezést is alkalmazunk. Túlaggódom a dolgokat vagy érdemes lenne tesztet csinálnom a tünetek fényében? Előre is köszönöm a segítségét!

        Dr. Csősz György válasza a Fogamzásgátló, Terhesség témában

        Véleményem szerint túlaggódja, de a panaszokat okozhatja akár a fogamzásgátló is. Kérjen orvosától esetleg egy másikat ha a tünetei a következő ciklusban is megvannak.


        Dr. Csősz György
        nőgyógyász

        Dr. Csősz György

        Kérdés: 2017. február 11., 00:00; Megválaszolva: 2017. február 14., 15:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: