• Fogamzásgátló + Xanax?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/-nő! Pánikbetegségem miatt antidepresszánst szedek (Paretin), mellég pedig Xanaxot. Fogamzásgátlót 3 éve szedek (Symicia). A pszichiáterem azt mondta, semelyik nincsen hatással a Symiciára, nyugodtan szedhetem őket együtt. Viszont pár napja voltam a szokásos éves nőgyógyászati szűrésen, ahol elmondtam, milyen gyógyszereket szedek, és a Doktornő azt mondta, hogy a Xanax befolyásolhatja a Symicia hatását. Elvégezte a rákszűrést és a hüvelyi ultrahangot, és azt mondta, semmi kórosat nem lát. Mondtam neki, hogy min. 2 óra mindig eltelt a Xanax és a Symicia bevétele között, de azt mondta, hogy az kevés. Mire megkérdeztem, hogy akkor lehetek-e terhes, és azt válaszolta, hogy majd meglátjuk... A leletemen minden normális, a méhem 50-45mm, a méhnyálkahártya vastagsága pedig 3 mm. Ezek az adatok utalhatnak korai terhességre, amit az ultrahang még nem tudott megállapítani? Egyáltalán, mennyi az esélye így annak, hogy terhes lehetek? És akkor mennyi időnek kéne eltelnie a két gyógyszer bevétele között? Tényleg befolyásolják egymást? Válaszát előre is nagyon köszönöm!

        Dr. Csősz György válasza a fogamzásgátlás témában

        Semennyi. Én is úgy gondolom, hogy nem hat a Xanax a fogamzásgátlóra


        Dr. Csősz György
        nőgyógyász

        Dr. Csősz György

        Kérdés: 2017. február 10., 21:40; Megválaszolva: 2017. február 14., 15:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktorúr/doktornő! 20éves koromban kezdtem el fogamzásgátló tablettát használni a nőgyógyászom javaslatára. A bellara nevű gyógyszert írta fel nekem elsőre. 5 hónapig szedtem ezt a gyógyszert, a szedése alatt folyamatos...
        Tisztelt Hölgyem/Úram! Nem rég a gyógyszertárban nem tudtak olyan fogamzásgátló gyógyszert adni, amit az orvosom felírt. Taisa filmtablettát szedtem. A patikus ajánlott egy másik gyógyszert, ami úgyanazokból az összetevőkből áll. Deciora...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
      • Hirdetések
      • Infografika és videó