• Lehet - e gond belőle? Pl. Terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Nő! A 3. héten elfelejtettem bevenni az első tablettát és csak kedden vettem be a hétfőit együtt a keddivel, szombaton (tegnap) fogyott el a levél. Ezután mindig szerdán szokott megjönni és most ma vasárnap már kezd megjönni féleség van. Barátom soha nem szokott belém élvezni, de félek, hogy gond van.

        Dr. Pétervári László válasza a Fogamzásgátlás témában

        Ha a harmadik héten 1 tablettát felejtett el bevenni A következő 2 lehetőség közül választhat (és nem szükséges kiegészítő fogamzásgátló módszert alkalmaznia). 1. Minél hamarabb vegye be a kimaradt tablettát, még abban az esetben is, ha a késedelem hosszúsága miatt valójában 2 tabletta bevétele szükséges. Ezt követően az előírt időpontokban kell szednie a gyógyszert. A csomag kiürülése után haladéktalanul, gyógyszerszedési szünet közbeiktatása nélkül kezdje el a következő csomag Mirabella tabletta szedését. Bár ebben az esetben csak a második csomag szedésének befejezésekor jelentkezik megvonásos vérzés, de időközben pecsételő vagy áttöréses vérzés léphet fel. - vagy - 2. Hagyja abba a már megkezdett csomag szedését, és tartson (a kimaradt gyógyszerek napjait is beleszámítva) legfeljebb 7 napos gyógyszerszedési szünetet, majd az új csomagot megkezdve folytassa a készítmény szedését. Abban az esetben, ha az aktuális csomag felhasználása során kimaradt néhány tabletta, és a gyógyszerszedési szünet ideje alatt nem jelentkezik megvonásos vérzés, nem zárható ki a terhesség lehetősége. Hamarabb jelentkező vérzés oka a kimaradt tabletta miatt van. Hét nap szünet alatt biztonsági okból terhességi tesztet végezzen,ha az negatív szedje előírás szerűen a következő levelet.


        Kérdés: 2017. január 29., 15:36; Megválaszolva: 2017. január 30., 20:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó