• Teherbe eshettem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves DR.Nő/Úr! Az érdekelne hogy a Lansacid keménykapszula és a diane 35 gyengithetik-e egymás hatását.Mindkét gyogyszert májusban irták ki nekem, a dianét tesztoszteron tultermelés miatt kaptam.A nögyogyászom azt mondta a Lansacidot szedjem reggel, a másikat pedig este, igy nem hathatnak egymásra.Eddig nem is foglalkoztam ezzel, de 2napja óvszer nélkül voltunk együtt a barátommal, és megijedtem mert a Lansacid betegtájékoztatóján a gyógyszerkölcsönhatások közötti részben figyelmeztetnek a fogamzásgátlokra többek közt.Ha a diane hatástalan, és létrejön az ovuláció, az körülbelül aug.4.ére esne..kedden(29.én)este voltunk együtt.azt olvastam hogy a himivarsejtek akár 6napig is életképesek.Ezek szerint lehet hogy terhes leszek?

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Tisztelt Hölgyem!

        Utánakerestem én is az interneten, hogy pontosan milyen kölcsönhatás van a két gyógyszer között.
        A protonpumpa-gátló Lansacid befolyásolja a fogamzásgátló lebomlását. Tanulmányok alapján ez a kölcsönhatás nem olyan mértékű, hogy ez csökkentse a fogamzásgátlóban levő hormonok hatását.
        Tehát nem valószínű, hogy a gyógyszer rendszeres szedése esetén ovulatio bekövetkezett volna.


        Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász rezidens

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-02 14:31:46; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 10:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: